Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λάθη τα οποία κάνεις στο μακιγιάζ σου και πως θα τα διορθώσεις!

Έιναι φορές που βιάζεσαι να μακιγιαριστείς…
Είναι κάποιες στιγμές που τα υλικά του μακιγιάζ σου δεν σε βοηθάνε…
Είναι εκείνα τα βράδια που αγχώνεσαι αν έχεις κάνει λάθη στο μακιγιάζ σου…
 Μην ταράζεσαι…Σου έχω τη λύση!!!

Πάμε να διορθώσουμε ορισμένα λάθη…

Foundation:
Ένα λαθος χρώμα στο πρόσωπο σίγουρα δε θα σε κολακέψει. Πολλές φορές επιλεγουμε ένα- δυο τόνους πιο σκούρο απο το φυσικό μας επειδή μας αρέσει η όψη του ηλιοκαμένου. Όταν όμως ερχεται σε αντίθεση με το λαιμό, το ντεκολτέ ή τα χέρια μας, μόνο ωραία εικόνα δεν είναι. Φροντιζουμε να διαλέγουμε πάντα μια αποχρωση όσο γίνεται πιο κοντά στο φυσικό μας χρώμα κι εφαρμόζουμε μέχρι το λαιμό για να αποφυγουμε το φαινομενο “μάσκα”.





Concealer:
Το concealer πρέπει να είναι ένα τόνο πιο ανοιχτό από το χρώμα της βάσης. Ειναι λάθος η επιλογή ενός πολύ ανοιχτόχρωμης απόχρωσης concealer σε συνδυασμό με σκούρο δέρμα. Οχι μόνο δε φωτίζει την περιοχή σωστά, αλλά τονίζει και όλες τις ατέλειες.
Σχετικά με την εφαρμογή του, ο πιο συνηθισμενος τροπος ειναι οτιζοντίως στους μαυρους κυκλους ομως δεν είναι ο σωστός. Για να καλύψουμε τους μαύρους κύκλους δημιουργούμε με το concealer ενα τρίγωνο κατω απο το ματι με τη βάση του τριγώνου να είναι κοντά στο κάτω βλεφαρο και το απλώνουμε για να δέσει με το foundation.





Bronzer:
 Σε όλες τις γυναίκες μας αρέσει το μαυρισμένο δέρμα. Όμως είναι λάθος αν θεωρούμε πως θα το πετύχουμε χρησιμοποιώντας το bronzer σε όλο το πρόσωπο αντί για πούδρα. Το αποτέλεσμα ειναι αστείο κ όχι ελκυστικό. Bronzer χρησιμοποιούμε για να δώσουμε λάμψη, για τυχόν διορθώσεις και με κάποιες σκιάσεις να αναδείξουμε γωνίες του προσώπου.




Σκιες:
Πολλοι πιστευουν πως θα έπρεπε το χρώμα της σκιας να συνδυάζεται με το χρώμα των ματιών. Όμως, αυτό δεν είναι σωστό… Για παράδειγμα: Εαν εφαρμόσουμε μπλε σκιά σε μπλε μάτια το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να κρύψουμε το εκτυφλωτικό χρώμα των ματιών. Σκιές σε αποχρώσεις μπλε-πράσινο αναδεικνύουν τα καστανά- μαύρα και οι γήινες αποχρώσεις τα γαλανά-πράσινα.




Περιγραμμα χειλιων- Κραγιόν:
Το ιδανικό σχήμα χειλιών είναι όταν άνω και κάτω χείλος έχουν το ίδιο μέγεθος. Συνήθως το άνω χείλος είναι πιο λεπτό από το κάτω , τότε χρησιμοποιούμε το περίγραμμα λίγο πιο έξω από τη φυσική γραμμή των χειλιών για να τα φέρουμε σε αρμονία. Όμως, δεν πρέπει να υπερβάλλουμε γιατί το αποτέλεσμα θα είναι ψεύτικο. Λάθη γίνονται συνήθως και στην επιλογή του χρώματος και έντασης του κραγιόν. Το χρώμα που θα επιλέξουμε για τα χείλη πρέπει να συνδυάζεται με το υπόλοιπο μακιγιάζ, όταν έχουμε έντονα μάτια να μακιγιάρουμε απαλά χειλη κ αν θέλουμε έντονα χείλη να μακιγιάρουμε απαλά μάτια.




Ρουζ:
Το ρουζ δεν πρέπει να απλώνεται στα ζυγωματικά και να φαίνεται λες κ έχει ενα ορισμένο σχήμα. Απλώνεται ακριβώς κάτω από αυτά.
Τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να έρχονται σε αρμονία με το υπόλοιπο μακιγιάζ και με το δέρμα μας. Για παράδειγμα, σε ένα ερυθρόδερμο πρόσωπο δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρουζ σε κόκκινες αποχρώσεις, σκοπός είναι να δείξουμε υγεία και φωτεινότητα στο δέρμα.




Σχόλια