Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φυσικά έλαια: Τα οφέλη τους και πως θα τα χρησιμοποιήσεις για ομορφιά σε πρόσωπο και σώμα!


Πριν από χρόνια όταν το “έλαιο” ήταν μια βρώμικη λέξη στον κόσμο της αισθητικής.  Σήμερα δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ρουτίνα της περιποίησης μας χωρίς αυτό. Ελάτε μαζί και ανακαλύψτε πώς τα έλαια οφελούν  το σώμα από την κορυφή ως τα νύχια! Δείτε μια ποικιλία τρόπων με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα έλαια για διάφορους λόγους σε όλο το σώμα:

Υγιή δόντια και ούλα
Το σησαμέλαιο χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό και την αποτοξίνωσητων δοντιών και των ούλων. Όλα τα έλαια που χρησιμοποιούνται συχνά είναι εντελώς βρώσιμα και θεωρούνται υγιεινά όταν τρωγονται, οπότε δεν είναι πρόβλημα το να μεταφερθούν στο στόμα. Εαν ο στόχος είναι η λεύκανση των δοντιών, το έλαιο καρύδας είναι πιο αποτελεσματικό. Το σησαμέλαιο συνιστάται από τις περισσότερες πηγές, είναι το πιο καλά μελετημένο και θεωρείται ασφαλές για εκείνους που δεν είναι αλλεργικοί στο σουσάμι. 

Ανάπτυξη φρυδιών και βλεφαρίδων
Το καστορέλαιο είναι από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την ανάπτυξη των φρυδιών και των βλεφαρίδων. Περιέχει πρωτείνες, βιταμίνες, λιπαρά οξέα και αντιξειδωτικά που θρέφουν τους θύλακες της τρίχας και προάγουν την ανάπτυξη των τριχών. Με ένα βαμβάκι εμποτισμένο καθαρό καστορέλαιο εφαρμόστε σε κάθε φρύδι. Κάντε απαλό μασάζ με τα δακτυλά σας για 2-3 λεπτά. Στις βλεφαρίδες εφαρμόστε με ένα ανταλλακτικό στικ από μάσκαρα. Αφήστε το για τουλάχιστον 30 λεπτά ή ακόμη και για μια νύχτα. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό κι ένα ήπιο καθαριστικό. Επαναλαβετε μία φορά την ημέρα για μερικές εβδομάδες μέχρι να παρατηρήσετε βελτίωση.

Αποτοξίνωση της επιδερμίδας
Ένα καθημερινό ζεστό μασάζ βοηθά στην αναζωογόνηση του νου και του σώματος. Το μασάζ με έλαια αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ρουτίνας που συνιστάται για τη γενική υγεία και ευεξία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνδυασμό ελαίων όπως του σουσαμιού, της καρύδας και του ηλιέλαιου με αιθέρια έλαια. 

Ακνεικές επιδερμίδες
Το έλαιο δένδρων τσαγιού είναι ένα κοινό φάρμακο για δερματικά προβλήματα όπως η κυστική ακμή. Διεισδύι εύκολα στο δέρμα για να βοηθήσει στην απεμπλοκή των σμηγματογόνων αδένων και να απολυμάνει τους πόρους. Βάλτε 1 ή 2 σταγόνες από έλαιο δένδρου τσαγιού πάνω σε βαμβάκι και ταμπονάρετε ελαφρώς την περιοχή. Αφήστε το για λίγες ώρες ή ακόμη και για μια νύχτα. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα πρέπει να αραιώσετε 1 μέρος ελαίου τσαγιού με 3 μέρη ελαίου καρύδας.

Ενυδάτωση χεριών
Το αμυγδαλέλαιο είναι μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα για ξηρά και σκασμένα χέρια. Το μασάζ με λάδι αμυγδάλου στα χέρια ενυδατώνει, θρέφει και καταπραύνει το ξηρό δέρμα. Αποτρέπει την πρόωρη γήρανση και προλαμβάνει τη βλάβη του ηλίου στα χέρια.

Ενυδατωση ποδιών
Τοποθετήστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό για 30 λεπτά και τρίψτε τα χρησιμοποιώντας την ελαφρόπετρα. Στεγνώστε κι εφαρμόστε λίγες σταγόνες ελαίου μέντας σε μίγμα με ελαιόλαδο και μην φορέσετε κάλτσες.
Αφήστε να δράσει όλη τη νύχτα και ξεπλύνετε το πρωί. Για να διατηρήσετε τα πόδια σας απαλά, ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία καθημερινά.

Σχόλια